Орални бактерии, свързани с повишен риск от рак на панкреаса

Орални бактерии, свързани с повишен риск от рак на панкреаса

Възможно е излагането на опиоиди също да наруши привързаността между майка и бебето. Съобщава се за когнитивни нарушения при деца и млади хора, родени от жени, които злоупотребяват с опиоиди по време на бременност, въпреки че това може да бъде повлияно от употребата на други лекарства или фактори на начина на живот.

Нора Волков, директор на Националния институт за злоупотреба с наркотици в Националните здравни институти в Бетесда, доктор по медицина, и автор на редакцията, смята, че нарастващата честота на NAS е свързана с по -високите проценти, с които, с които, с които Опиоидите се предписват на жени по време на бременност.

Тя твърди:

„Стройното увеличение на броя на опиоидните рецепти, предоставени в САЩ, е свързано с паралелно покачване на злоупотребата им, фаталните предозиви и употребата на хероин. Съвсем наскоро вниманието беше фокусирано върху голямото увеличение на броя на бебетата, родени със синдрома на новороденото въздържание. ”

Volkow препоръчва предписване на опиоиди за бременни жени само в случаи на силна болка, която не може да бъде контролирана с по -малко вредни вредни лечение и за възможно най -кратко време.

Ако дългосрочната употреба е неизбежна, като например за жени, които получават лечение за пристрастяване към хероин, Волков призовава за внимателна оценка и мониторинг, за да намали риска от предозиране, злоупотреба и НАС.

Медицински новини днес наскоро съобщиха, че лекарите продължават да предписват опиоиди на пациентите, дори след като преживеят предозиране.

 • Алкохол / пристрастяване / незаконни наркотици
 • Педиатрия / детско здраве
 • Аптека / фармацевт
 • Бременност / акушет

Орални бактерии, свързани с повишен риск от рак на панкреаса

заболяване на венците и рак на панкреаса, могат да бъдат свързани помежду си, според Британската фондация за здравето на зъбите.

Публикувано в списанието Gut, проучването установява, че някои видове бактерия, присъстващи при образуването на болести на венците, са свързани с 2 пъти по -висок риск от развитие на рак на панкреаса. От друга страна, оралните бактерии, които не са вредни, доведоха до 45% намален риск от рак на панкреаса.

Проучване от 2007 г., проведено от същите изследователи, установяват, че мъжете с анамнеза за пародонтално заболяване имат a 64% повишен риск от рак на панкреаса от мъжете, които не са го направили.

Експертите казват, че все още не могат да докажат, че заболяването на венците увеличава риска от рак на панкреаса, но те казват, че новото изследване е доказателство, че има a значителна връзка между двете.

По -ранните проучвания заявиха, че има връзка между двете заболявания. Не е ясно обаче дали определени бактерии, открити при заболяване на венците, са причина или резултат от рак на панкреаса.

Признаци и симптоми на рак на панкреаса, които зависят от размера, типа на тъканите и местоположението на тумора могат да включват:

 • Загубата на апетит
 • Загуба на тегло
 • Жълца (жълтеникаво оцветяване на очите и кожата)
 • Болка на горната част на корема
 • Знак на Trousseau - медицински знак, присъстващ при определени ракови заболявания
 • Клинична депресия
 • Захарният диабет

Доминик Мишо, епидемиолог на Браун университет, казва: „Това не е установен рисков фактор. Но се чувствам по -уверен, че нещо се случва. Това е нещо, което трябва да разберем по-добре. ”

Съвместният автор на изследването, Жак Изард от Форсайт Институт и Харвардския университет се съгласи с Мишо. Той обясни: „Трябва допълнително да проучим значението на бактериите при рак на панкреаса извън свързания риск.“

Проучването установява, че ракът на панкреаса е отговорен за 7 901 смъртни случаи от 20,104, а в Англия е просто само 4% от пациентите с рак на панкреаса живеят повече от 5 години.

Главният изпълнителен директор на Британската фондация за здравето на зъбите, д -р Найджъл Картър Обе, каза, че ако има дори и най -малко доказателства за връзка между рак на панкреаса и заболяване на венците, това трябва да е достатъчно, за да напомня на хората колко критични Доброто устно здраве е.

Той каза:

„Това изследване осигурява допълнителни боеприпаси на нарастващото убеждение, че тези две болести могат да бъдат свързани.

Няма избягване на факта, че лошата устна устна Здравето има някаква роля, тъй като сега започват да се показват редица изследвания. Това, което трябва да помним, е, че здравето на устната кухина е сравнително просто за поддържане. Трите ключови съобщения на фондацията- миене на зъбите за две минути два пъти на ден, като използвате флуоридна паста за зъби, намалявайки колко често имате сладки храни и напитки и редовно посещавате зъболекаря, толкова често, колкото препоръчват- са чудесна отправна точка за поддържане Добро здраве на устната кухина.

Ако имате подути венци, които кървят редовно при миене, лош дъх, разхлабени зъби или редовни инфекции в устата, вероятно е да имате заболяване на венците. Ако някой от тези симптоми продължава, вашият зъболекар може да ви помогне. ”

Написано от Кристин Кирни

 • Рак на панкреаса

Оранжевото етерично масло може да подобри симптомите на ПТСР, казват изследователите

посттравматичното стресово разстройство засяга около 8 милиона възрастни в Съединените щати, но лечението за състоянието все още е ограничено. Оранжевото етерично масло може да предложи нефармацевтичен вариант, който да помогне за намаляване на стреса и страха, свързани с разстройството, предлага изследвания, проведени от учени от университета Джордж Вашингтон.

посттравматичното стресово разстройство (ПТСР) е тревожно разстройство, често предизвиквано от излагане на стресови, страдащи или плашещи събития, или внезапната и неочаквана смърт на любим човек.

Човекът с разстройството има тенденция да преживее травматичния опит чрез светкавици и кошмари. Тежкото безпокойство, причинено от ПТСР, може да продължи месеци или дори години и това може да окаже значително влияние върху живота на човека.

се смята, че хроничният стрес играе роля за активиране и изостряне на възпалението в периферната имунна система. Изследванията предполагат, че периферно циркулиращите имунни клетки могат да могат да преминат кръвно-мозъчната бариера и да причинят възпаление в централната нервна система, което може да допринесе за психично здраве, включително ПТСР. Връзката между паметта на страха и имунната система обаче не е напълно разбрана.

Освен това, лечението на ПТСР понастоящем е ограничено до две одобрени от FDA лекарства и психотерапевтични практики, включително когнитивни и експозиционни терапии.

Касандра Мошфе, научен сътрудник в лабораторията на Пол Марвар в университета Джордж Вашингтон, и колегите му се стремяха да изследват ефекта на оранжевото основно растително масло върху симптомите на ПТСР. Предишни проучвания показват, че оранжевото етерично масло може да има потиснат ефект върху централната нервна система.

Екипът представи изследванията на годишната среща на Американското физиологично общество по време на експерименталната конференция по биология 2017, проведена в Чикаго , I Л.

Етеричните масла се произвеждат естествено от растенията и могат да се използват за терапевтични цели. Ароматните съединения на оранжевото етерично масло обикновено се извличат от корите на оранжевото. Етеричните масла могат да се вдишат, прилагат се върху кожата или се приемат в храни или напитки.

Оранжевото етерично масло значително намалява свързаното с страха поведение

Оранжевото етерично масло е тествано при мишки, за да се определи въздействието на съединението върху паметта на страха и активирането на имунните клетки. Изследователите използваха кондициониране на павловския страх - модел на поведенчески мишки - „да изучават формирането, съхранението и изразяването на спомените на страха като модел за ПТСР.“

Павловският страх кондиционирането сдвоява тон с отрицателен стимул, като шок за стъпалото, който предизвиква страх като отговор при мишките. Мишките образуват асоциативна памет между тона и стимула. Когато са представени само с тона, мишките проявяват реакция на страх и обикновено замръзват. Този отговор намалява бавно с течение на времето.

moshfegh и екип разделиха мишките на три групи. Първата група от 12 мишки беше изложена само на аудио тона, 12 мишки получиха вода и страх от страх, а останалите 12 мишки бяха изложени на оранжево етерично масло чрез вдишване 40 минути преди и след кондиционирането на страха.

Изследователите установяват, че мишките, изложени на оранжево етерично масло, са значително по -малко вероятни да проявяват поведение на замръзване и спряха да замръзват изцяло по -рано от мишките, които са получили вода и страх. Освен това, мишките, изложени на оранжево етерично масло, са имали значително намаляване на имунните клетки, свързани с „биохимичните пътища“, свързани с ПТСР.

Механизмът зад разликите в поведението между двете групи може да бъде обяснен с Вариантите, открити в генната експресия в мозъка им.

„В сравнение с фармацевтичните продукти етеричните масла са много по -икономични и нямат неблагоприятни странични ефекти. Оранжевото основно растително масло показа значителен ефект върху поведенческия отговор при нашите изследвания мишки. Това е обещаващо, тъй като показва, че пасивно вдишването на това етерично масло може потенциално да успокои симптомите на ПТСР при хората. "

Cassandra Moshfegh

Необходими са допълнителни проучвания, за да се разгадаят специфичните ефекти на оранжевото етерично масло върху мозъка и нервната система, казва Moshfegh, и да се разкрие как тези ефекти намаляват „стреса и страха при хора с ПТСР. "

Научете защо ПТСР трябва да се счита за системно разстройство.

 • Тревожност/стрес
 • Допълнителна медицина/алтернативна медицина

Трансплантация на органи, свързано с по -голям риск от агресивен меланом

Ново проучване открива пациенти, които са подложени на трансплантация на органи, са изложени на по -голям риск от развитие на меланом - най -смъртоносната форма на рак на кожата - и са изложени на още по -висок риск На умиране от болестта, в сравнение с индивиди, които нямат трансплантация.

Авторите на изследването - включително Хилари А. Робинс от Медицинското училище на университета Джон Хопкинс в Балтимор, д -р - предполагат, че откритията могат да могат да се свеждат до имуносупресивните лекарства, които получателите на трансплантации трябва да приемат, за да се предотврати отхвърлянето на новите органи.

Техните резултати са публикувани в списанието за разследваща дерматология.

Докато меланомът представлява само 2% от всички случаи на рак на кожата в САЩ, той причинява по -голямата част от смъртта на рак на кожата. Тази година се изчислява, че в САЩ ще бъдат диагностицирани 73 870 нови случая на меланом, а почти 10 000 души ще умрат от рака.

Робинс отбелязва, че предишните изследвания показват, че получателите на трансплантация на органи са по -склонни да развият меланом, но това се дължи на по -интензивен скрининг; Такива пациенти са изложени на по-голям риск от развитие на по-малко смъртоносни форми на рак на кожата и в резултат на това могат да имат редовни проверки на дерматолог.

Въпреки това, това последно проучване разкри изненадваща констатация: Получателите на трансплантация на органи са по -склонни да бъдат диагностицирани с меланом в по -късни етапи.

„Тъй като не е известно, че меланомът е причинен от вирус, някои смятат, че меланомът хондростронг коментари е увеличен при получателите на трансплантация поради по -интензивен скрининг“, каза Робинс пред Medical News днес. „Нашите открития противоречат на това понятие, тъй като открихме най-силното увеличение на риска не за локализирани меланоми-които вероятно ще бъдат открити по време на скрининг-а вместо това за меланоми на регионалния етап, които вече са започнали да се разпространяват.“

Получателите на трансплантация два пъти по-склонни да развият меланом

За да достигне до своите открития, екипът анализира данните на 139 991 получатели на неиспаноамерикански бели органи, които са били част от изследването на рака на рака на трансплантацията на рак -Проучване, което съдържа информация за почти половината от населението на трансплантацията в САЩ от 1987-2010 г.

Изследователите идентифицираха 519 случая на меланом сред тези участници и оцениха рисковите си фактори за заболяването. Честотата на меланома сред получателите на трансплантация на органи е сравнена с тази на общата популация.

От това екипът изчисли, че получателите на трансплантация на органи са два пъти по -склонни да развият меланом, отколкото индивидите, които не са подложени на трансплантация на органи.

Бързи факти за меланома
 • Скорост на меланома. В САЩ нарастват през последните 30 години
 • Белите американци са около 20 пъти по-голяма вероятност да развият меланом от афро-американците
 • Докато средната възраст на диагнозата на меланома е 62, Това е един от най -често срещаните ракови заболявания при млади възрастни - особено млади жени.

Научете повече за меланома

След това екипът използва различен набор от данни - включително 182 органа Получатели на трансплантация с меланом и 130 000 получатели на трансплантация с болестта-за сравняване на резултатите от пациента за средно 15 години.

Анализът разкри, че 12% от получателите на трансплантация са починали от меланом, в сравнение с 27% от получателите на трансплантацията.

Изследователите изчислиха, че пациентите с меланом, които са претърпели трансплантация на органи, са били три пъти по-голям риск от смърт, отколкото получателите на не трансплантация, независимо от сценичния меланом е диагностициран при.

Получателите на трансплантации на органи също бяха около четири пъти по -склонни да бъдат диагностицирани с меланом на етап 2 или 3 - известен като меланом на „регионално разпространение“, където ракът се е разпространил в района, в който е започнал, но все още не е разпространил до други области на тялото. Това се случи най -вече през първите 4 години след трансплантацията.

Диагнозите на по-късен етап меланом сред получателите на трансплантация на органи бяха свързани с използването на имуносупресивно лекарство, което спира функционирането на Т клетки-вид имунна клетка-и ги спира да атакуват новите органи, според The констатации.

Диагнозите на меланома в ранен стадий сред получателите на трансплантация обаче са по-вероятно сред тези, които са получили имуносупресивно лекарство, наречено азатиоприн, за което е известно, че прави кожата по-чувствителна към ултравиолетово (UV) лъчение-ключов риск Фактор за меланом.

Имуносупресията причинява меланома да стане по -агресивен

Докато е възможно меланомите сред получателите на трансплантации да са започнали да се развиват преди трансплантацията, екипът казва, че техните открития показват, че имуносупресивните лекарства насърчават рака към рака към рака към рака към рака към рака към рака към рака към рака към рака към рака към рака към рака към рака до разпространение.

Робинс каза на MNT:

„В комбинация с наблюдението, че пациентите с меланом, които са получили трансплантация, имат повишен риск от умиране от своя меланом, нашите резултати предполагат, че меланомът не е само повече повече повече Често срещано, но се държи по-агресивно в обстановката на имуносупресия, свързана с трансплантация. ”

Като такива те призовават за интензивен скрининг на меланом за пациенти преди да се подлагат на трансплантация на органи, както и внимателно наблюдение след трансплантация.

„По -близкият дерматологичен мониторинг на получателите на трансплантации, особено в рамките на първите 4 години след трансплантацията, може да даде възможност за по -ранно откриване на меланом и да помогне за предотвратяване на пациентите да развият метастатично заболяване“, каза Робинс пред MNT. „Кандидатите за трансплантация също трябва да бъдат внимателно оценени преди трансплантацията, като целта за отстраняване на меланоми може бързо да метастазира при настройката на имуносупресията.“

В допълнение, изследователите казват, че практиките за безопасност на слънцето - като използването на слънцезащитен крем и защитно облекло - са особено важни за това население.

Миналия месец MNT съобщи за проучване, в което изследователите идентифицират нова генна мутация, която играе ключова роля на меланома.

 • Рак/онкология
 • Меланом/рак на кожата
 • Трансплантации/дарения на органи

Нашето припомняне на познати обекти - като логото на Apple - може да не е толкова точно, колкото мислим

колко сте уверени ? Психолозите, които поканиха десетки студенти да изтеглят логото на Apple от паметта, които почти не могат да си припомнят точно.

Contents